Njoki u umaku od kruške
Ovaj zanimljivi recept za vegetarijansku varijantu njoka sadrži svega 6 sastojaka, od kojih je glavni sastojak voće, a upravo bogati okus kruške daje jelu voćnu notu koja savršeno paše uz kiselo vrhnje i sir.
Izvor slike: Depositphotos
Vrijeme pripreme: 35 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 2 kruške
- 1 češanj češnjaka
- 1 žličica svježeg peršina
- 25 g maslaca
- 1 kiselo vrhnje
- 50 g Stiltona (sira)
- 400 g njoka
Priprema
- U loncu zagrijte vodu, dodajte sol i ostavite dok ne proključa. Zatim dodajte njoke i kuhajte nekoliko minuta, dok ne isplivaju na površinu.
- Za to vrijeme usitnite češnjak, operite i ogulite kruške pa ih narežite na jednake komadiće.
- Na tavi rastopite maslac na srednjoj vatri i dodajte češnjak. Kad češnjak dobije zlatnu boju, dodajte kruške, smanjite vatru i kuhajte 4-5 minuta, dok ne omekšaju.
- Kruškama dodajte vrhnje i Stilton pa kuhajte na laganoj vatri dok se sir ne rastopi. Dodajte skuhane njoke i malo vode u kojoj su se kuhale da biste razrijedili umak.
- Kuhajte 2-3 minute pa sklonite s vatre. Poslužite na tanjurima i dekorirajte s peršinom, naribanim sirom i kruškama ili po želji.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaSloženac od ostataka povrća35 min12345
-
Vegetarijanska prehranaNjoki u umaku od borovnice30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni njoki sa sirom i špinatom45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaBruschetti s gorgonzolom i pečenim grožđem25 min12345
-
Vegetarijanska prehrana
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti