Zapečene palačinke sa sirom i špinatom

Malo drugačije palačinke, ali jako ukusne!
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 20 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 srednja glavica nasjeckanog luka
- 1 protisnuti režanj češnjaka
- 340 g svježeg ili smrznutog sjeckanog špinata
- 250 g ricotta sira
- 1/2 žličice mljevenog muškatnog oraščić
- sol i papar
- 8 tankih palačinki
- 1 jaje
- čašica kiselog vrhnja
Priprema zapečenih palačinki sa sirom i špinatom
1. Uključite pećnicu da se zagrije na 190 stupnjeva.
2. Za to vrijeme zagrijte maslinovo ulje u tavi te popržite luk i češnjak dok ne omekšaju.
3. U zdjeli pomiješajte špinat, ricotta sir, prženi luk, muškatni oraščić, sol i papar.
4. Dio pripremljene smjese razmažite na palačinku i zarolajte. Ponovite postupak s preostalim palačinkama.
5. U manjoj zdjelici umutite jaje i pomiješajte s kiselim vrhnjem.
6. Polovicu smjese jaja i vrhnja ravnomjerno rasporedite na dno vatrostalne posude. Zatim poslažite palačinke i preostalu polovicu smjese prelijte preko palačinki.
7. Pecite u zagrijanoj pećnici 8 minuta, odnosno dok se vrhnje ne zapeče.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehrana
-
Vegetarijanska prehranaSloženac od ostataka povrća35 min12345
-
Vegetarijanska prehranaPunjeni šampinjoni45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaLagane lazanje s povrćem1:10h12345
-
Vegetarijanska prehranaPita od špinata45 min12345
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345