Punjene tikvice s ovčjim sirom

Ovo ukusno i jednostavno jelo ima bogati okus povrća, a kombinacija ovčjeg sira i maslina daje mu svježu i laganu notu.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 20 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 2-3 tikvice srednje veličine
- 3-4 paprike i/ ili cherry rajčice
- 5 žlica ovčjeg sira
- 2 žličica peršina
- 2 dl maslinovog ulja
- šaka crnih maslina
- prstohvat soli
- prstohvat papra
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 180°C. U posudu za pečenje stavite papir za pečenje. Tikvice i paprike ili rajčice dobro operite i narežite na pola.
- Stavite tikvice na papir, prelijte maslinovim uljem i dodajte malo soli i papra. Pecite 10-ak minuta. Možete koristiti paprike, rajčice ili oboje. Možete ih i ispeći ili koristiti sirove, ovisno o vašim željama.
- Dok se tikvice peku, u posudi pomiješajte ovčji sir s peršinom, dodajte malo maslinovog ulja, narezane masline (ako koristite) i po želji sol ili papar.
- Izvadite tikvice iz pećnice i ostavite da se kratko ohlade. Polovice tikvica premažite sirom pa na njih posložite paprike ili rajčice. Po želji možete preklopiti tikvice drugom polovicom ili ih ostaviti kao polovice. Poslužite toplo kao toplo predjelo ili vegetarijanski obrok.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaRolice od tikvica25 min12345
-
Vegetarijanska prehranaLagani složenac od tikvica35 min12345
-
Vegetarijanska prehrana
-
Vegetarijanska prehranaZapečene paprike sa sirom45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaPečena jaja na talijanski način30 min12345
Popularni recepti
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345
-
DesertiTiramisu s limunom45 min12345