Pečena jaja na talijanski način

Pečena jaja na talijanski način

Pečena jaja na talijanski način
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Broj pregleda: 17.658
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ovaj recept je prikladan za 4 osobe.
Vrijeme pripreme: 30 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 114 kcal / 476,98 kJ

Sastojci

Sastojci

  • 1 mala tikvica, prepolovljena uzduž i narezana
  • 1/2 šalice sjeckanog crvenog luka
  • 1/2 šalice nasjeckane crvene ili zelene paprike
  • dva režnja sjeckanog češnjaka
  • 2 žličice maslinovog ulja
  • 6 bjelanjaka
  • 1 jaje
  • 1 šalica nemasnog mlijeka
  • 1 žlica isjeckanog svježeg bosiljka
  • 1/4 šalice isjeckane mozzarele
  • sjeckane rajčice (po izboru)

Nutritivne vrijednosti

Nutritivne vrijednosti po osobi

Kalorije 114
Ukupno masti 5g
Zasićene masti 2g
Kolesterol 58mg
Natrij 164mg
Ugljikohidrati 6g
Vlakna 1g
Proteini 11g

Priprema

U tavu staviti ulje i pržiti tikvice, luk, paprike i češnjak dok luk ne omekša. Staviti na stranu.

U zdjeli promiješati zajedno snijeg od bjelanjaka, jaje, mlijeko i bosiljak. Umiješajte u smjesu tikvica. Sipati u četiri male posude za pečenje.

Pecite na 180 stupnjeva 15 do 20 minuta. Pospite svako posluživanje s mozzarella sirom. Neka odstoji pet minuta prije posluživanja. Po želji, posuti sjeckanom rajčicom.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti