Pečeni patlidžani sa češnjakom i peršinom
Ukusno i lagano za pripremu! Ovo je idealan obrok za vegetarijance, kao i za one koji pokušavaju smanjiti konzumaciju mesa.
Izvor slike: Depositphotos
Vrijeme pripreme: 20 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 400 g patlidžana
- 1 žlica maslinovog ulja
- sol
- papar
- 2 nasjeckana češnja češnjaka
- 1 sitno nasjeckana čili papričica
- ½ nasjeckanog luka
- ½ šalice nasjeckanog peršina
Priprema
Pomiješajte češnjak, čili papričicu, luk i peršin. Stavite sa strane.
Operite i osušite patlidžane i izrežite ih na pola. Pospite ih maslinovim uljem i dodajte malo soli i papra. Pecite patlidžane oko 5 minuta sa svake strane. Izvadite iz tave i neka se malo ohlade.
Pospite patlidžane mješavinom začina i maslinovim uljem, i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaPatlidžani s mozzarellom i rajčicom30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaVegetarijanske tortilje s humusom30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaPljeskavice od patlidžana i šampinjona45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaVegetarijanske lazanje1:20h12345
-
Vegetarijanska prehranaPovrtni curry1 h12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti