Pesto tjestenina s mahunama i krumpirom
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 250 g tjestenine
- 4 krumpira, izrezana na kriške
- 100 g svježih mahuna, izrezanih na komade
- 15 ml maslinovog ulja
- 1 režanj češnjaka, nasjeckan
- sol i papar po ukusu
- 120 ml jogurta
- 75 g Pesto umaka
- 20 g ribanog parmezana
Priprema
Dovedite veliki lonac lagano posoljene vode do vrenja i u njoj kuhajte tjesteninu na 8 do 10 minuta, taman dok ne bude al dente. Uklonite s vatre, ocijedite i vratite u lonac.
Zatim u srednje velikom loncu dovedite vodu do vrenja i u njoj kuhajte krumpire oko 7 minuta. Nakon toga dodajte mahune u lonac s krumpirima i nastavite kuhati oko 3 minute. Ocijedite djelomično kuhani krumpir i mahune i stavite sve na stranu.
Zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri i dinstajte češnjak na minutu. Umiješajte krumpir i mahune i začinite sa solju i paprom. Kuhajte i dobro miješajte sve dok krumpir i mahune ne budu mekane i lagano dobiju boju.
Prebacite smjesu krumpira u lonac s tjesteninom. Umiješajte i jogurt, pesto umak i parmezan.
Ostavite malo parmezana, pa ga posipajte po vrhu prije posluživanja.
Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehrana
-
Vegetarijanska prehranaKrumpir salata s inćunima i kuhanim jajima30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaTjestenina s brokulom30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni batat s umakom od grčkog jogurta!45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaSloženac od krumpira i poriluka1:15h12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti