Pikantno pečeno povrće i leća

Pikantno pečeno povrće i leća

Pikantno pečeno povrće i leća
  • Objavljeno: Srijeda, 26.04.2017.
  • Broj pregleda: 1.956
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ovo je prava vegetarijanska poslastica koju će obožavati i ljubitelji mesa.
Vrijeme pripreme: 55 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 320 kcal / 1.338,88 kJ

Sastojci

  • 950 g muškatne tikve
  • 1 luk narezan na debele kriške
  • 3 paprike narezane na trakice
  • 2 sitno nasjeckana češnja češnjaka
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 3 žlice curry paste
  • 800 g skuhane leće
  • 150ml vrućeg povrtnog temeljca
  • šaka nasjeckanog korijandera

Priprema

Zagrijte pećnicu na 200°C.

Tikvu ogulite i očistite, te narežite na kriške debljine 1 cm. Pomiješajte tikvu s lukom, paprikom i češnjakom.

Pomiješajte ulje i curry, i prelijte preko povrća. Začinite po želji.

Pecite 30 minuta dok povrće ne omekša. Dodajte leću i temeljac, i pomiješajte.

Vratite u pećnicu na 5 do 10 minuta. Umiješajte korijander i poslužite.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti