Pljeskavice od patlidžana i šampinjona

Patlidžani su jako dobar izvor dijetalnih vlakana. Ideali su za regulaciju tjelesne težine jer nas dugo drže sitima!
Izvor slike: Depositphotos
Vrijeme pripreme: 45 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 3 patlidžana
- 6 nasjeckanih šampinjona
- 3 naribana češnja češnjaka
- 2 žlice sjemenki sezama
- 4 žlice brašna
- 1 žlice mljevenih lanenih sjemenki
- 2 žlice nasjeckanog kopra
- 1 žličica majčine dušice
- 1/2 žličice kumina
- sol
- papar
- ulje za prženje
Priprema
Patlidžane izdubite i ogulite. Nasjeckajte ih i pomiješajte s gljivama. Zagrijte 2 žličice ulja u tavi i dodajte patlidžane, gljive, češnjak, začine i začinsko bilje. Poklopite i dinstajte, povremeno miješajući, oko 7 minuta. Uklonite poklopac i nastavite kuhati još 5 minuta.
Izvadite sastojke iz tave i premjestite ih u veliku zdjelu. Dodajte preostale sastojke, dobro promiješajte i pomoću štapnog miksera malo izmiješajte.
Rukama oblikujte pljeskavice i pecite ih 2 do 3 minute sa svake strane.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaPljeskavice od prosa i povrća20 min12345
-
Vegetarijanska prehranaPatlidžani s mozzarellom i rajčicom30 min12345
-
Vegetarijanska prehrana'Pljeskavice' od špinata i slanutka35 min12345
-
Vegetarijanska prehranaVegetarijanske tortilje s humusom30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaPaprike punjene šampinjonima1 h12345
Popularni recepti
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345
-
DesertiTiramisu s limunom45 min12345