Portugalska pečena jaja

Portugalska pečena jaja

Portugalska pečena jaja
  • Objavljeno: Petak, 07.02.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Neobičan, zasitan i ukusan obrok.
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 1/4 šalice maslinovog ulja
  • 3 nasjeckane crvene paprike
  • 1 nasjeckana glavica luka
  • 2 nasjeckane rajčice
  • 8 nasjeckanih češanja češnjaka
  • 1 nasjeckana jalapeno paprika
  • 1/4 šalice svježeg bosiljka
  • 2 žlice origana
  • 1.5 žličica čilija
  • 1 žličica crvene paprike
  • sol
  • papar
  • 1 šalica ricotte
  • 6 jaja
  • 1/4 šalice parmezana

Priprema

Zagrijte ulje u velikoj tavi. Dodajte luk i papriku i dinstajte 10 do 12 minuta. Dodajte rajčicu, češnjak, jalapeno, bosiljak, origano, čili i crvenu papriku. Smanjite vatru i kuhajte, povremeno miješajući 20 do 3 minuta.

Zagrijte pećnicu na 200°C. Smjesu od paprika premjestite na lim za pečenje. Pomoću žlice napravite 6 rupa za jaja. U svaku rupu dodajte ricottu, potom jaje. Pospite jaja parmezanom i pecite oko 15 minuta.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti