Quinoa sa špinatom

Zasitno, zdravo i ukusno.
Vrijeme pripreme: 50 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 2 žlice krušnih mrvica
- 500g nasjeckanog špinata
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 nasjeckana glavica luka
- 2 nasjeckana češnja češnjaka
- 1 žlica svježeg timijana
- 1 žlica ružmarina
- 1/4 žlice crvene paprike
- 2 šalice kuhane quinoe
- 1 šalica naribanog cheddara
- 4 istučena jaja
- sol
- papar
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite lim za pečenje. Prekrijte dno s krušnim mrvicama.
Stavite posoljenu vodu na vatru i pustite da proključa. Stavite špinat u vrelu vodu i odmah ga stavite u hladnu vodu. Ocijedite ga i stavite sa strane.
Zagrijte ulje na vatri. Dodajte luk, češnjak, timijan, ružmarin, crvenu papriku i prstohvat soli. Pržite 7 do 8 minuta. Uklonite s vatre i dodajte u špinat. Dobro promiješajte, dodajte quinou, jaja i sir. Posolite i popaprite po želji.
Stavite na lim za pečenje i pecite 60 do 70 minuta. Prije posluživanja pustite da se hladi 5 do 10 minuta.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaOmlet s mladim špinatom10 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni njoki sa sirom i špinatom45 min12345
-
Vegetarijanska prehrana
-
Vegetarijanska prehranaSloženac od ostataka povrća35 min12345
-
Vegetarijanska prehrana'Pljeskavice' od špinata i slanutka35 min12345
Popularni recepti
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345
-
DesertiTiramisu s limunom45 min12345