Rajčice punjene keljom

Zapečene rajčice posute parmezanom.
Vrijeme pripreme: 1 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 3 žlice maslinovog ulja
- 1/2 sjeckanog kelja
- 1 žličica mljevene čile paprike
- 1 češanj češnjaka
- 12 rajčica
- 115 g parmezana
- 7 velikih jaja
Priprema
Zagrijete pećnicu na 200°C.
U velikoj tavi na srednje jakoj vatri zagrijte 2 žlice maslinovog ulja i dodajte mljevenu čili papriku. Dodajte nasjeckani kelj i kuhajte oko pet minuta. Ostavite da se ohladi.
Izrežite vrhove svake rajčice i uklonite sjemenke iz nje. Posudu za pečenje pospite s malo maslinovog ulja. Rajčice začinite solju i paprom, i stavite malo parmezana u svaku rajčicu.
Umutite jaja i začinite ih solju i paprom. Dodajte kelj. Koristeći malu kuhaču, ulijte smjesu jaja u rajčice i ispunite svaku gotovo do vrha. Pospite rajčice s ostatkom parmezana i pecite u pećnici oko 45 minuta.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaOmlet s kozjim sirom20 min12345
-
Vegetarijanska prehranaPatlidžani s mozzarellom i rajčicom30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaSloženac od ostataka povrća35 min12345
-
Vegetarijanska prehranaNamaz od avokada i maslina15 min12345
-
Vegetarijanska prehranaVarivo s tikvicama, rajčicom i češnjakom1 h12345
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345