Rajčice punjene keljom

Rajčice punjene keljom

Rajčice punjene keljom
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Zapečene rajčice posute parmezanom.
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 1/2 sjeckanog kelja
  • 1 žličica mljevene čile paprike
  • 1 češanj češnjaka
  • 12 rajčica
  • 115 g parmezana
  • 7 velikih jaja

Priprema

Zagrijete pećnicu na 200°C.

U velikoj tavi na srednje jakoj vatri zagrijte 2 žlice maslinovog ulja i dodajte mljevenu čili papriku. Dodajte nasjeckani kelj i kuhajte oko pet minuta. Ostavite da se ohladi.

Izrežite vrhove svake rajčice i uklonite sjemenke iz nje. Posudu za pečenje pospite s malo maslinovog ulja. Rajčice začinite solju i paprom, i stavite malo parmezana u svaku rajčicu.

Umutite jaja i začinite ih solju i paprom. Dodajte kelj. Koristeći malu kuhaču, ulijte smjesu jaja u rajčice i ispunite svaku gotovo do vrha. Pospite rajčice s ostatkom parmezana i pecite u pećnici oko 45 minuta.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti