Rajčice punjene quinoom i špinatom
Ukusne rajčice s rastopljenim sirom na vrhu.
Vrijeme pripreme: 40 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 8 rajčica
- sol
- papar
- 2 šalice vode
- 1 šalica quinoe
- 2 žličice maslinovog ulja
- 6 šalica svježeg špinata
- 3 naribana češnja češnjaka
- 1 žličica svježeg peršina
- parmezan
- naribani mozzarella sir
Priprema
Zagrijte pećnicu na 190°C.
Rajčicama odrežite vrh i pomoću žlice ih izdubite i posolite ih. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje. Poslažite rajčice na lim i ostavite sa strane.
U lonac stavite vodu i quinou, kuhajte na laganoj vatri, pustite da proključa i pustite da se kuha još 15 minuta.
Zagrijte ulje u tavi i dodajte špinat. Posolite ga i popaprite. Kuhajte dok ne omekša. Dodajte češnjak i peršin, kuhajte nekoliko minuta i uklonite s vatre.
Dodajte kuhanu quinou i dobro promiješajte. Ravnomjerno napunite rajčice, prekrijte ih aluminijskom folijom i pecite oko 20 minuta.
Uklonite foliju, pospite ih parmezanom i mozzarella sirom. Pecite dodatnih 5 minuta, dok se sir ne otopi. Poslužite odmah.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaRajčice punjene artičokama i špinatom40 min12345
-
Vegetarijanska prehranaFrittata od rajčice i špinata45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaRižoto s gljivama i rajčicom50 min12345
-
Vegetarijanska prehranaOmlet s rajčicom i špinatom10 min12345
-
Vegetarijanska prehranaOmlet s mladim špinatom15 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti