Rižoto od graška i bosiljka
 
    Kremasti rižoto kuhan na bijelom vinu.
            
            
                
                    Vrijeme pripreme: 45 min
                
                
                
                    Težina recepta:
                    
            
            - 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1/2 šalice bosiljka
- 30g parmezana
- 70ml maslinovog ulja
- 10g pinjola
- 1 naribani češanj češnjaka
- 2 nasjeckana avokada
- 1 nasjeckana glavica luka
- 70g graška
- 200g arborio riže
- 1 čaša bijelog vina
- 1l povrtnog temeljca
- 1/2 žličice soli
Priprema
U blender stavite bosljak, češnjak, maslinovog ulje i parmezan i dobro izmiješajte.
Zagrijte 2 žlice maslinovog ulja u tavi. Dodajte luk i dinstajte ga 4 do 5 minuta. Dodajte rižu i kuhajte 2 do 3 minute. Smanjite vatru, dodajte vino, temeljac i sol. Kuhajte, povremeno miješajući, oko 15 minuta. Dodajte grašak i nastavite kuhati još 10 minuta.
Dodajte smjesu od bosiljka i avokado, dobro promiješajte, kuhajte 2 do 3 minute i poslužite.
        Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica    
     Provjerite
    Provjerite
Vezani recepti
- 
                
- 
                Vegetarijanska prehranaRižoto s graškom i špinatom40 min12345
- 
                Vegetarijanska prehranaLjetna riža35 min12345
- 
                Vegetarijanska prehranaRižoto od graška i limuna50 min12345
- 
                Vegetarijanska prehranaProljetni povrtni rižoto50 min12345
- 
                Vegetarijanska prehranaUkusna riža sa grahom30 min12345
Popularni recepti
- 
                Napitci
- 
                DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
- 
                DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
- 
                DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
- 
                Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
- 
                Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
 
     
     
     
     
     
    