Rižoto s kestenima

Rižoto s kestenima

Rižoto s kestenima
  • Objavljeno: Utorak, 15.10.2019.
  • Broj pregleda: 185
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Kesteni i bundeva obilježavaju jesen, stoga smo odlučili s ovim sezonskim namirnicama složiti rižoto.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 50 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 400 g bundeve
  • 1 luk
  • 1 režanj češnjaka
  • 20 g maslaca
  • 240 g preprženih kestena
  • 6 jušnih žlica maslinovog ulja
  • 300 g riže
  • ¼ l bijelog vina
  • 1 l jušnog temeljca
  • 100 g planinskog sira
  • Sol i papar
  • 4 komada kadulje

Priprema

  1. Razrežite bundevu na tanke komade.
  2. Narežite luk i češnjak.
  3. U loncu na rastopljenom maslacu prepržite kestene oko dvije minute.
  4. Zagrijte dvije jušne žlice maslinovog ulja i na njemu prepržite bundevu, luk i češnjak.
  5. Dodajte rižu te miješajte do dvije minute.
  6. Dodajte vino i na srednjoj vatri dinstajte do dvije minute uz stalno miješanje.
  7. Dodajte jušni temeljac kako bi se pokrila riža.
  8. Kada riža upije dodani temeljac, podlijte s ostatkom temeljca.
  9. Pirjajte rižoto 30 minuta uz povremeno miješanje.
  10. Naribajte sir.
  11. Rižotu dodajte kestene i sir, te začinite uz sol i papar.
  12. Na 2 jušne žlice maslinovog ulja prepržite kadulju.
  13. Rižoto servirajte s ukrašenom kaduljom.
Preuzmite CentarZdravlja vodič

Ojačajte imunitet i spriječite prehladu i gripu!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti