Savršeno hrskavi prženi kolutići luka
Pržene kolutiće luka možete pripremiti kao prilog ili poslužiti kao grickalicu.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 5 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 veća glavica luka
- 130 g brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 1 žličica soli
- 1 jaje
- 2 dl mlijeka
- 100 g krušnih mrvica
- ulje za prženje
Priprema prženih kolutova luka
1. Luk očistite od ljuske i narežite na kolutiće.
2. Pripremite 3 zdjelice. U jednoj pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol, u drugoj pomiješajte razmućeno jaje i mlijeko, a u treću stavite krušne mrvice.
3. Kolut luka najprije uvaljajte u brašno, a zatim u jaje i mlijeko. Iznad posudice ocijedite višak jaja s luka i uvaljajte kolut u krušne mrvice. Postupak ponovite s preostalim kolutićima luka.
4. U dubljoj tavi zagrijte ulje i pržite kolutiće luka 2 do 3 minute, odnosno dok ne poprime zlatno smeđu boju.
5. Kada je luk gotov stavite ga na kuhinjski ručnik kako bi utopio višak masnoće.
6. Poslužite uz umak po želji.
Prženi kolutići od luka najbolje idu uz umak, a naša je preporuka bijeli umak od češnjaka.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
Popularni recepti
-
Jela od mesaQuiche sa špinatom i šunkom1:30h12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni njoki sa sirom i špinatom45 min12345
-
DesertiPowered by dm: Kolač od limete i pistacije1:45h12345
-
Salate
-
Kruh i pecivaHrenovke u lisnatom tijestu20 min12345
-
Kruh i pecivaKruh sa chia sjemenkama1:20h12345