Savršeno hrskavi prženi kolutići luka

Savršeno hrskavi prženi kolutići luka

Savršeno hrskavi prženi kolutići luka
  • Objavljeno: Utorak, 29.03.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Pržene kolutiće luka možete pripremiti kao prilog ili poslužiti kao grickalicu.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 5 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 1 veća glavica luka 
  • 130 g brašna 
  • 1 žličica praška za pecivo 
  • 1 žličica soli 
  • 1 jaje 
  • 2 dl mlijeka 
  • 100 g krušnih mrvica 
  • ulje za prženje 

Priprema prženih kolutova luka

1. Luk očistite od ljuske i narežite na kolutiće.

2. Pripremite 3 zdjelice. U jednoj pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol, u drugoj pomiješajte razmućeno jaje i mlijeko, a u treću stavite krušne mrvice.

3. Kolut luka najprije uvaljajte u brašno, a zatim u jaje i mlijeko. Iznad posudice ocijedite višak jaja s luka i uvaljajte kolut u krušne mrvice. Postupak ponovite s preostalim kolutićima luka.

4. U dubljoj tavi zagrijte ulje i pržite kolutiće luka 2 do 3 minute, odnosno dok ne poprime zlatno smeđu boju.

5. Kada je luk gotov stavite ga na kuhinjski ručnik kako bi utopio višak masnoće.

6. Poslužite uz umak po želji.

Prženi kolutići od luka najbolje idu uz umak, a naša je preporuka bijeli umak od češnjaka.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Ojačajte imunitet i spriječite prehladu i gripu!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti