Domaći slani keksi bez jaja

Za ove kekse potrebno je tek 5 sastojaka, a možete ih pripremiti u većoj količini i zamrznuti.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 30 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 375 gr višenamjenskog brašna
- 4 ½ žličice praška za pecivo
- 1 žlica šećera
- 1 žličica soli
- 135 gr hladnog maslaca (ili zamrznutog)
- 265 ml mlaćenice
Priprema domaćih slanih keksa bez jaja
- U veliku zdjelu stavite brašno, prašak za pecivo, šećer i sol te dobro promiješajte.
- Zatim dodajte maslac tako što ćete ga narezati na što sitnije komade, a možete ga i naribati. Zato je važno da maslac bude što hladniji.
- Preko svega prelijte mlaćenicu i miješajte pomoću vilice dok se sastojci sjedine. Tijesto ne smije biti glatko (moraju se vidjeti komadići maslaca).
- Tijesto premjestite na pobrašnjenu površinu i razvaljajte ga rukama. Tijesto treba biti ljepljivo, no ako je previše ljepljivo da biste ga razvaljali dodajte žlicu brašna. Zatim preklopite tijesto i rukama ga izravnajte. Okrenite tijesto za 90 stupnjeva i ponovno ga presavinite te izravnajte. Ovaj postupak ponovite 6 puta, međutim pazite da ne mijesite tijesto previše.
- Pomoću čaše izrezujte krugove od tijesta pazeći da prilikom rezanja ne rotirate čašu. Krugove od tijesta stavite u lim za pečenje koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Zatim ih stavite u frižider 15-20 minuta.
- Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva i pecite kekse 10 do 15 minuta dok ne poprime zlatnu boju.
Izvor:
mommyshomecooking.com
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
Popularni recepti
-
Vegetarijanska prehranaDinstani poriluk sa krumpirom30 min12345
-
Prilozi
-
Kruh i pecivaČokoladni kruh s bananom i jagodama1:20h12345
-
Vegetarijanska prehranaTijesto za pizzu od batata (bez glutena)45 min12345
-
Jela od mesaVarivo od graška s junetinom i krumpirom1:30h12345
-
SalateSalata od kelja i batata45 min12345