Složenac od ječma i boba
 
    Složenac bogat zdravim namirnicama.
            
            
                
                    Vrijeme pripreme: 1:30h
                
                
                
                    Težina recepta:
                    
            
            - 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
Sastojci
- 50 g crvenog luka
- 2 velike žlice biljnog ulja
- 150 g boba, skuhanog i oguljenog
- 100 g ječma, skuhanog
- 225 ml sojinog mlijeka
- 75 klica pšenice
- 25 g glatkog brašna
- 3 velike žlice senfa
- 75 ml meda
- 75 ml kečapa
- ½ čajne žličice češnjaka u prahu
- ½ čajne žličice luka u prahu
- ½ čajne žličice čilija u prahu
Priprema
Dinstajte luk na malo ulja kroz par minuta, taman dok ne bude mekan i proziran.
Pokupite ga i premjestite u veliku zdjelu i ostavite neka se ohladi.
Nakon što se luk dovoljno ohladi, dodajte 1 žlicu ulja u zdjelu, zajedno sa svim preostalim sastojcima. Izmiješajte zajedno i ostavite da odstoji 30 minuta.
Zagrijte pećnicu na 180 ° C.
Prebacite smjesu u nauljenu vatrostalnu zdjelu i pecite na 40 minuta.
Poslužite vruće.
        Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica    
     Provjerite
    Provjerite
Vezani recepti
- 
                
- 
                Vegetarijanska prehranaSloženac od krumpira i poriluka1 h12345
- 
                Vegetarijanska prehranaSloženac od tikvica i kukuruza1 h12345
- 
                Vegetarijanska prehranaVarivo od graška i ječma s feta sirom55 min12345
- 
                Vegetarijanska prehranaSloženac od šparoga i batata1:15h12345
- 
                Vegetarijanska prehranaSloženac od smeđe riže, tikvice i paprike35 min12345
Popularni recepti
- 
                Napitci
- 
                DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
- 
                DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
- 
                DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
- 
                Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
- 
                Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
 
     
     
     
     
     
    