Sočni šampinjoni
Ukusne gljive u bijelom vinu i češnjaku.
Vrijeme pripreme: 25 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 500g šampinjona
- 5 žlica maslinovog ulja
- 1 nasjeckana glavica luka
- 3 nasjeckana češnja češnjaka
- 100ml suhog bijelog vina
- 1 žličica origana
- sol
- papar
- 1 žlica senfa
Priprema
Gljive očistite i nasjeckajte. Zagrijte ulje u tavi, dodajte luk i dinstajte ga 4 do 5 minuta. Dodajte češnjak i gljive i dinstajte 5 do 6 minuta.
Dodajte vino i senf, pospite origanom, solju i paprom i kuhajte 4 do 5 minuta, dok gljive ne omekšaju, a vino ne ispari. Poslužite gljive kao prilog.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaZdrava jaja i pečeni krumpirići1:10h12345
-
Vegetarijanska prehranaKremaste gljive na tostu10 min12345
-
Vegetarijanska prehranaOmlet sa šampinjonima10 min12345
-
Vegetarijanska prehranaRavioli s gljivama45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaPašteta od gljiva i crnog vina30 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti