Pašteta od gljiva i crnog vina
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
Sastojci:
- 3 velike kriške bijelog kruha, bez korice
- 50 ml maslinova ulja
- 1 mali luk, oguljen i sitno nasjeckan
- 1 režanj češnjaka, oguljen i smrvljen
- 350 g malih gljiva (šampinjoni), opranih i sitno nasjeckanih
- 150 ml crnog vina
- 1/2 žličice mediteranskoga miješanog začinskog bilja
- 1 žlica svježe nasjeckanog peršina
- sol i svježe mljeveni crni papar
- 50 g niskokaloričnoga topljenog sira
- 1 sitno nasjeckan svježi krastavac
- 1 sitno nasjeckana rajčica
Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 180°C. Kriške kruha narežite dijagonalno po pola. Trokute kruha stavite na pladanj za pečenje i pecite 10 minuta.
2. Izvadite iz pećnice i narežite svaki komad na dva dijela tako da dobijete 12 trokutića i vratite u pećnicu dok ne postanu zlatni i hrskavi. Pustite da se peku na rešetki.
3. Zagrijte ulje u tavi i lagano popržite luk i češnjak dok ne postanu prozirni.
4. Dodajte gljive i pržite, miješajući 3-4 minute dok ne počnu puštati sokove.
5. Umiješajte crno vino i biljne začine u smjesu gljiva. Pustite da zavrije. Smanjite vatru i lagano kuhajte nepokriveno, dok tekućina gotovo ne ishlapi.
6. Maknite s vatre i začinite solju i paprom. Ostavite da se ohladi.
7. Kad je ohlađeno, umiješajte topljeni sir. Stavite u malu zdjelicu i poslužite uz trokutiće tosta, nasjeckanim krastavcem i rajčicom.
Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaPalenta s povrćem12345
-
Vegetarijanska prehranaOmlet sa šampinjonima10 min12345
-
Vegetarijanska prehranaVegetarijanske tortilje s humusom30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaPaprike punjene šampinjonima1 h12345
-
Vegetarijanska prehranaPizza sa špinatom i gorgonzolom25 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti