Tjestenina s kruškama i gorgonzolom
Iako pomalo neobična, ova kombinacija namirnica će vas oduševiti!
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 20 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 400 g tjestenine
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 nasjeckana glavica luka
- 2 nasjeckana režnja češnjaka
- 1.5 dl povrtnog temeljca
- 150 g gorgonzole
- 50 ml bijelog vina
- 250 ml kiselog vrhnja
- 2 oguljene i nasjeckane kruške
- sol
Priprema tjestenine s kruškama i gorgonzolom
- Tjesteninu stavite kuhati u kipuću vodu s malo soli.
- Dok tjestenina kuha u dubljoj tavi zagrijte maslinovo ulje. Dodajte luk i češnjak i dinstajte nekoliko minuta.
- Zatim ulijte temeljac i vino i kuhajte oko 5 minuta. Dodajte sir i pirjajte dok se ne rastopi, uz neprestano miješanje.
- Kada se sir rastopio dodajte kiselo vrhnje i kruške te pirjajte još 2 minute.
- Nakon što je tjestenina kuhana, procijedite ju i dodajte u tavu. Sve dobro promiješajte i poslužite.
Pročitajte zašto su kruške dobre za zdravlje!
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od tjestenine
-
Jela od tjestenineTjestenina s avokadom15 min12345
-
Jela od tjestenineZapečena tjestenina s piletinom40 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s ajvarom20 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s umakom od patlidžana i rajčice25 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti