Tortilja od špinata i batata

Tortilja od špinata i batata

Tortilja od špinata i batata
  • Objavljeno: Petak, 06.01.2017.
  • Broj pregleda: 769
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Batat daje potpuno novi okus tortilji.
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 300 g mladog špinata
  • 8 žlica maslinovog ulja
  • 2 tanko narezana luka
  • 800 g batata narezanog na tanke kriške
  • 2 sitno nasjeckana češnja češnjaka
  • 8 jaja

Nutritivne vrijednosti

Kalorije: 306

Priprema

Kratko blanširajte špinat. Dobro ocijedite i ostavite da se ohladi. Dodajte 3 žlice ulja u duboku tavu s poklopcem i prodinstajte luk. Dodajte još 3 žlice ulja, krumpir i češnjak.

Začinite i dobro promiješajte, poklopite i uz povremeno miješanje, pecite 15 minuta na laganoj vatri. Umutite jaja, dodajte u tavu zajedno s nasjeckanim špinatom i lagano promiješajte. Dodajte još 2 žlice ulja.

Poklopite i pecite na srednje jakoj vatri 20 minuta. Nožem odmaknite od rubova i uz pomoć tanjura preokrenite tortilju i vratite na vatru još 5 do 10 minuta. Ugasite vatru i nakon 5 minuta izvadite tortilju i poslužite.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti