Vegetarijanski ražnjići

- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
Sastojci
- 2 žlice svježe istisnutog soka od limuna
- 1 velika žlica maslinovog ulja
- 1 režanj češnjaka, sitno nasjeckanog
- 1 velika žlica svježe nasjeckanih listova ružmarina
- 1 crvena paprika, narezana na komade od 2.5 cm
- 1 zelena paprika, narezana na komade od 2.5 cm
- 1 žuta paprika, narezana na komade od 2.5 cm
- 1 tikvica, narezana na komade od 2.5 cm
- 4 manja patlidžana, razrezana na četvrtine po dužini
- 2 crvena luka, svaki izrezan na 8 komada
- sol
- svježe mljeveni crni papar
Priprema
Stavite paprike, tikvice, patlidžan i luk u veliku zdjelu.
U drugoj maloj zdjeli, zajedno umutite sok od limuna, maslinovo ulje, češnjak i ružmarin. Začinite sa solju i paprom i promiješajte. Prelijte smjesu preko povrća i dobro promiješajte kako bi se ravnomjerno rasporedilo.
Zagrijte roštilj na srednje jaku toplinu.
Nataknite paprike, tikvice, patlidžane i luk naizmjence na 8 štapića za ražnjiće. Složite ražnjiće na roštilj i pecite ih 10-12 minuta, okrećući ih često dok povrće počne lagano dobijati spaljene dijelove.
Poslužite vruće.

Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaPunjeni tofu ražnjići50 min12345
-
Vegetarijanska prehranaRažnjići s cherry rajčicama i mozzarellom10 min12345
-
Vegetarijanska prehranaRažnjići od tikvica i breskve10 min12345
-
Vegetarijanska prehranaMediteranski burger30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaVeggie burger10 min12345
Popularni recepti
-
SalateSalata sa škampima i avokadom20 min12345
-
JuheFrancuska juha od luka1 h12345
-
NapitciSmoothie od jogurta i mente5 min12345
-
Jela od mesaPileći ražnjići u marinadi od meda45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaTeriyaki tofu s mladim lukom i rižom20 min12345
-
DesertiCheesecake u čaši koji se ne peče15 min12345