Zapečena tjestenina s artičokama

Sočna, mekana i mirisna.
Vrijeme pripreme: 45 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 350g tjestenine
- 6 šalica nasjeckanog špinata
- 1 očišćena i kuhana artičoka
- 1 šalica pasirane rajčice
- 1 šalica ovčjeg sira
- 1 šalica ricotte
- 1 šalica nasjeckane mozzarelle
- 1 bjelanjak
- 1 žličica origana
- 1/2 žličice soli
- 1/2 žličice papra
- 2 žlice maslinovog ulja
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180°C.
Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju, ali 2 minute kraće nego prema uputama. Zagrijte ulje u tavi i dinstajte špinat dok ne omekša, 3 do 4 minute.
U velikoj zdjeli pomiješajte špinat, pasiranu rajčicu, artičoke i tjesteninu. U drugoj zdjeli pomiješajte bjelanjak, sir, origano, papar i sol.
Namastite lim za pečenje. Polovicu tjestenine stavite na dno, prekrijte ju sirom pa opet stavite tjesteninu. Zadnji sloj treba biti od sira. Pecite oko 30 minuta.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaLazanje od špinata2:20h12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečena vegetarijanska tjestenina35 min12345
-
Vegetarijanska prehranaTjestenina sa špinatom i posnim sirom30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaNjoki sa slanutkom i špinatom25 min12345
-
Vegetarijanska prehranaTjestenina s brokulom30 min12345
Popularni recepti
-
Vegetarijanska prehranaDinstani poriluk sa krumpirom30 min12345
-
Prilozi
-
Kruh i pecivaČokoladni kruh s bananom i jagodama1:20h12345
-
Vegetarijanska prehranaTijesto za pizzu od batata (bez glutena)45 min12345
-
Jela od mesaVarivo od graška s junetinom i krumpirom1:30h12345
-
SalateSalata od kelja i batata45 min12345