Tjestenina s limunom i češnjakom
Brz i jednostavan ručak za četiri osobe.
Vrijeme pripreme: 30 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 čajna žličica maslinovog ulja
- 2 režnja češnjaka, sitno narezana
- 125 ml suhog bijelog vina
- 50 ml svježe iscijeđenog limunovog soka
- 150 g rajčica, narezanih
- 200 g špageta po izboru
- 25 g svježe narezanog bosiljka
- 2 velike žlice svježe naribanog parmezana
- sol
- crni papar
Priprema
U tavi s uljem, dinstajte češnjak na srednjoj vatri sve dok ne počne dobivati boju. Maknite tavu s vatre i dodajte vino.
Vratite tavu na vatru i kuhajte na laganoj vatri kroz dvije minute, taman dok se vino ne smanji za pola.
Umiješajte sok od limuna i rajčice, a zatim maknite tavu s vatre.
U međuvremenu stavite tjesteninu u veliki lonac blago posoljene kipuće vode i kuhajte dok ne bude al dente.
Ocijedite tjesteninu i stavite ju u zagrijanu zdjelu za posluživanje. Dodajte bosiljak, parmezan i smjesu od rajčica. Začinite sa solju i paprom.
Dobro promiješajte i odmah poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni batat s umakom od grčkog jogurta!45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečene rajčice s češnjakom i feta sirom25 min12345
-
Vegetarijanska prehranaBruschette s rajčicom i feta sirom20 min12345
-
Vegetarijanska prehranaLagana salata koja skida kilograme!10 min12345
-
Vegetarijanska prehranaPirjani kelj za mršavljenje10 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti