Zapečeni krumpiri punjeni povrćem
Jednostavno i ukusno!
Vrijeme pripreme: 50 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 4 veća krumpira
- 1sitno nasjeckana rajčica
- 1 sitno nasjeckana glavica luka
- 1/2 šalice parmezana
- 8 žlica kiselog vrhnja
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1/4 šalice peršina
- 1/2 žličice soli
- 1/2 žličice papra
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180°C. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje. Krumpir operite i prerežite na pola. Polovice krumpira izdubite tako da ih možete napuniti.
Izdubljeni dio krumpira usitnite i pomiješajte s rajčicom, lukom, maslinovim uljem, peršinom, soli i paprom. Smjesom ravnomjerno napunite krumpire i stavite u pećnicu da se peče oko 30 minuta, odnosno dok krumpir ne postane mekan. Izvadite iz pećnice, pospite parmezanom, na svaku polovicu stavite žlicu kiselog vrhnja i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni batat s umakom od grčkog jogurta!45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaSloženac od krumpira i poriluka1:15h12345
-
Vegetarijanska prehranaPita od krumpira45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaSočan pomfrit s češnjakom45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaHrskavi krumpiri iz pećnice55 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti