Zapečeni krumpiri punjeni povrćem

Zapečeni krumpiri punjeni povrćem

Zapečeni krumpiri punjeni povrćem
  • Objavljeno: Četvrtak, 13.09.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Jednostavno i ukusno!
Vrijeme pripreme: 50 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 4 veća krumpira
  • 1sitno nasjeckana rajčica
  • 1 sitno nasjeckana glavica luka
  • 1/2 šalice parmezana
  • 8 žlica kiselog vrhnja
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1/4 šalice peršina
  • 1/2 žličice soli
  • 1/2 žličice papra

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180°C. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje. Krumpir operite i prerežite na pola. Polovice krumpira izdubite tako da ih možete napuniti.

Izdubljeni dio krumpira usitnite i pomiješajte s rajčicom, lukom, maslinovim uljem, peršinom, soli i paprom. Smjesom ravnomjerno napunite krumpire i stavite u pećnicu da se peče oko 30 minuta, odnosno dok krumpir ne postane mekan. Izvadite iz pećnice, pospite parmezanom, na svaku polovicu stavite žlicu kiselog vrhnja i poslužite.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti