Zdrava hladna salata od kelja i kvinoje
Ukusna i hranjiva, ova salata će vam se sigurno svidjeti zbog miješanja različitih okusa. Možete se poigrati s omjerom kelja i kvinoje, a orašasti plodovi i sušeno voće obogatit će okus i pružiti vam mnogo hranjivih tvari!
Izvor slike: Depositphotos
Vrijeme pripreme: 30 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 200 g kvinoje
- 1 manja glavica kelja
- 1 češanj češnjaka
- 100 g oraha
- 100 g grožđica
- 150 g feta sira
- 1 žličica senfa
- 2 dl maslinovog ulja
- 1 dl limunovog soka
- prstohvat morske soli
- prstohvat papra
Priprema
- U lonac stavite 3 dl vode, kad prokuha stavite kvinoju, smanjite vodu i poklopite. Kuhajte 10-15 minuta dok kvinoja ne upije vodu. Maknite s vatre i ostavite dok se kvinoja potpuno ne ohladi.
- U posudi izmiješajte češnjak, maslinovo ulje, limun, senf, sol i papar. Možete dodati listove kelja pa samo izmiješati ili sve staviti u blender ako želite dobiti umak.
- Kad se kvinoja ohladi, dodajte ju u posudu s keljom, zatim stavite orahe, grožđice i feta sir pa sve skupa izmiješajte. Ako ste se odlučili za drugu verziju, kvinoju servirajte na tanjur i dodajte umak od kelja, pospite orasima, grožđicama i feta sirom.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaBruschetti s gorgonzolom i pečenim grožđem25 min12345
-
Vegetarijanska prehranaSloženac od ostataka povrća35 min12345
-
Vegetarijanska prehrana
-
Vegetarijanska prehranaSlani muffini s feta sirom40 min12345
-
Vegetarijanska prehranaLagani složenac od tikvica35 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti