Pastrva s povrćem

Pastrva s povrćem

Pastrva s povrćem
  • Objavljeno: Četvrtak, 05.11.2015.
  • Broj pregleda: 521
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Lagani obrok bogat proteinima.
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 262 kcal / 1.096,21 kJ

Sastojci

  • 2 velike mrkve izrezane po dužini
  • 3 stabljike celera izrezane po dužini
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • ½ žličice šećera
  • 6 žlica vinskog octa
  • 4 x 175g fileta pastrve
  • bosiljak
  • sok od 1 limuna

Nutritivne vrijednosti

  • 262 kalorija
  • 35g proteina
  • 8g ugljikohidrata
  • 10g masti
  • 2g vlakana

Priprema

Zagrijte pećnicu na 190°C.

Stavite mrkve i celer u posudu s uljem, pospite šećerom, vinskim octom, solju i paprom. Kada prokuha, poklopite i kuhajte 10 minuta dok povrće ne omekša.

Na lim za pečenje stavite papir za pečenje. Stavite povrće i na njega filete pastrve. Pospite bosiljkom, limunovim sokom solju, i paprom.

Pecite 15 do 20 minuta (ovisno o debljini ribe).

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Blagdanska kuharica

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti