Gavez mast

Opis
Gavez mast

Ekstrakt gaveza djeluje na poboljšanje kože. Gavez (Symphytum officinale), u narodu poznat kao crni korijen, klinjak, opašica i volovski jezik koristi se više od tisuću godina. Koristi se u obliku tinktura, masti i praška.

Gavez je jedna od najcjenjenijih ljekovitih biljaka u narodnoj medicini, a njegovo korištenje itekako nalazi uporište i u najnovijim znanstvenim istraživanjima.

U pučkoj medicini nazvan „crnim korijenom“, koristio se još od antičkih vremena gdje je svoju primjenu u obliku obloga i masti nalazio kod problema s kostima, uganuća, iščašenja i rana koje su teško zacjeljivale.

Kao vodeću ljekovitu aktivnu tvar moderna je znanost prepoznala alantoin koji potiče nastanak novog tkiva, no iako se taj isti alantoin može pojaviti u različitim pripravcima kao izolirani kemijski spoj, dokazano je kako je najdjelotvorniji upravo kada je u sinergiji s drugim sastojcima gaveza.

Stoga nije nikakvo čudo da vanjsku upotrebu preparata s gavezom preporučuju i ortopedi kod raznih sportskih ozljeda – uganuća, iščašenja, kontuzija, nakon lomova kosti te kod upala mišića i zglobova gdje njegovo korištenje donosi brzo olakšanje simptoma.

Sastojci (INCI)

Petrolatum, hydrogenated vegetable oil, symphytum officinale leaf extract, cetearyl alcohol.

Način čuvanja

Čuvati na suhom mjestu pri temperaturi do 25°C, izvan dohvata djece.

Sadržaj

100 ml

Najbolje upotrijebiti do kraja i serijski broj

Označeno na ambalaži.

Primjena

Danas se preporučuje isključivo vanjska upotreba jer je gavez prepoznat kao ljekovita biljka koja ima izrazito protuupalno djelovanje, a koja uz to djeluje i kao prirodni analgetik te pospješuje nastanak novog koštanog tkiva i zacjeljivanje rana.

Koristi se:

  • za zacijeljivanje vanjskih i unutarnjih rana 
  • kod sportskih ozljeda
  • nakon lomova kosti
  • kod upala mišića
  • kod uganuća
Doziranje

Nanijeti na kožu više puta dnevno.

Mjere opreza

Samo za vanjsku uporabu.

Kozmetički proizvodi

Što su kozmetički proizvodi?

Kozmetičkim proizvodom se smatra svaka tvar ili pripravak namijenjen za stavljanje u doticaj s različitim dijelovima ljudskog tijela (koža, kosa, nokti, usnice i vanjski spolni organi) ili sa zubima i sluznicom usne šupljine i to isključivo ili pretežito radi njihova čišćenja, parfumiranja, i/ili zaštite i održavanja u dobrom stanju, mijenjanja njihova izgleda i/ili korekcije tjelesnih mirisa.

Sponzorski članci