Phyto krema

Sve informacije o lijekovima i medicinskim proizvodima isključivo su informativne prirode. Svrha objavljenih informacija nije davanje potpunih informacija o primjeni, doziranju, mjerama opreza, uputama, upozorenjima i mogućim nuspojavama, interakcijama s drugima lijekovima i alergijskim reakcijama.

Napomena
Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svoj liječnika ili ljekarnika.
Opis
Phyto krema

Phyto krema se preporučuje za svakodnevnu njegu suhe i osjetljive kože.

Phyto krema sadrži visokovrijedna biljna ulja: ulje nevena, ulje gospine trave i ulje mrkve, te vitamine A i E.

Ulje nevena zahvaljujući sadržaju flavonoida, karotenoida, saponina i polisaharida, djeluje protuupalno, pomaže zacjeljivanju oštećene kože, omekšava i vlaži kožu.

Ulje gospine trave ima protuupalni i epitelizirajući učinak (potiče zacjeljivanje) zbog čega se koristi za rješavanje mnogobrojnih problema s kožom, kao što je crvenilo, iritacija i svrbež (upaljena, oštećena i suha koža).

Ulje mrkve bogato je beta-karotenom, vitaminima A i E, te provitaminom A. Pogodno je za sve tipove kože, a naročito za suhu ili zrelu kožu. Korisno je kod isušenosti kože uzrokovane pregrijanim prostorima i hladnim vjetrom. U kozmetici se najčešće koristi za zrelu kožu jer se smatra da usporava proces starenja. Pomaže u cijeljenju suhe, ispucale kože i u hidrataciji kože. Spriječava iritaciju kože i crvenilo, vraća tonus i elastičnost kože, te umanjuje bore. Posvjetljuje hiperpigmentirane mrlje (pjege) i spriječava njihov nastanak. Potiče sintezu melanina te se zbog toga pomaže tamnjenje kože.

Vitamin E doprinosi smirivanju crvenila kože, štiti od štetnog djelovanja slobodnih radikala, a poznat je i njegov učinak pomlađivanja.

Vitamin A je prirodan UV-filter (štiti od UV-zraka), te doprinosi održavanju gipkosti, glatkoće i mekoće kože.

Primjena

Phyto krema namijenjena je za njegu suhe i osjetljive kože lica i vrata.

Uporabom Phyto kreme moguće je izbjeći neugodne simptome suhe kože i održati svjež, mladenački izgled.

Što su proizvodi s posebnom namjenom?

Proizvodi s posebnom namjenom su proizvodi ili pripravci koji se primjenjuju na koži ili koji dolaze u dodir sa sluznicom ili drugim dijelovima ljudskog tijela, kao npr. s usnicama, kosom, noktima itd.

Takvi proizvodi imaju točno određenu, specifičnu namjenu i ograničeno vrijeme primjene, vezano uz ublažavanje simptoma određenih zdravstvenih indikacija.

Sponzorski članci