Losos u azijskoj marinadi

Marinada će dodatno naglasiti specifični okus lososa.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 1 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 500 g filea lososa s kožom
- 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1 žlica rižinog octa
- 1/2 žlice umaka od soje
- 2 žličice nasjeckanog češnjaka
- 1.5 žličica naribanog đumbira ili 1/2 žličice đumbira u prahu
- 1 žličica smeđeg šećera
- sezam
Priprema lososa u azijskoj marinadi
- Pomiješajte maslinovo ulje, rižin ocat, umak od soje, češnjak, đumbir i šećer.
- Dobivenom marinadom prelijte losos i stavite u hladnjak da stoji oko 30 minuta.
- Zagrijte pećnicu na 180°C.
- Namastite lim za pečenje, stavite losos tako da koža bude prema dolje. Pecite u pećnici 20 do 25 minuta.
- Kada je losos gotov, izvadite ga iz pećnice i posipajte sezamom.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela od ribeLosos punjen špinatom30 min12345
-
Jela od ribeLosos s češnjakom i đumbirom1 h12345
-
Jela od ribePljeskavice od lososa45 min12345
-
Jela od ribeLosos sa đumbirom, narančom i peršinom50 min12345
-
Jela od ribeLosos s đumbirom i limetom45 min12345
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345