Beskvasni kruh od samo 4 sastojka

Beskvasni kruh od samo 4 sastojka

Beskvasni kruh od samo 4 sastojka
  • Objavljeno: Utorak, 31.03.2020.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Budući da je u ovo vrijeme teško naći kvasac u trgovinama, donosimo vam recept za lagan i ukusan beskvasni kruh, a sva 4 sastojka za pripremu sigurno već imate kod kuće!
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 35 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 500 g brašna po izboru
  • 4 dl neobranog mlijeka ili jogurta
  • 1 žlica sode bikarbone
  • žličica soli

Priprema

  1. Zamiješajte tijesto tako da najprije u posudu stavite brašno, sol i sodu bikarbonu. Zatim dodajte malo po malo neobranog mlijeka ili jogurta i rukama mijesite tijesto.
  2. Ako vam je tijesto prerijetko, dodajte još brašna, a ako je previše brašna, dodajte još malo neobranog mlijeka ili jogurta. Nije određeno koje brašno morate koristiti, ali preporučuje se pola pšeničnog bijelog brašna, a pola integralnog, zobenog, raženog, heljdinog ili nekog drugog brašna po izboru. Razlog je taj što će bijelo brašno dobro povezati sastojke, a drugo brašno će dati okus kruhu.
  3. Kad dobro izmiješate sastojke, oblikujte kruh u željeni oblik ili stavite u kalup i razrežite gornji dio. Obavezno stavite u pećnicu u roku od 2 minute jer pri samom miješanju sastojaka mlijeko aktivira sodu, a ako ostavite duže vani, tijesto će „pasti“.
  4. Ukrasite sjemenkama suncokreta, sezama ili po želji. Pecite na 200°C 20-ak minuta, dok tijesto ne porumeni. Čačkalicom provjerite je li unutrašnjost pečena pa izvadite i ostavite da se kratko hladi prije rezanja.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti