Lagani puding od lubenice

Lagani puding od lubenice

Lagani puding od lubenice
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 02.08.2021.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ovaj domaći puding s bogatim okusom lubenice i daškom vanilije izvrstan je desert koji odiše ljetom!
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 30 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • ½ lubenice
  • 50 g smeđeg šećera ili prirodnog zaslađivača
  • 50 g bijelog šećera ili prirodnog zaslađivača
  • 3 žlice kukuruznog škroba
  • 2 dl mlijeka
  • 2 žumanjka
  • 25 g maslaca
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • prstohvat soli

Priprema:

  1. Polovici lubenice najprije maknite koštice, zatim izvadite sredinu i stavite u blender. Miješajte dok ne dobijete gustu vodenu smjesu (poput smoothieja).
  2. U posudi izmiješajte šećer ili prirodni zaslađivač, kukuruzni škrob i sol. Dodajte pola mlijeka i miješajte dok se sastojci ne sjedine.
  3. Zatim stavite smjesu na vatru i dodajte ostatak mlijeka, lubenicu i žumanjke. Kuhajte na laganoj vatri 15-ak minuta povremeno miješajući, ali pazite da ne zakuha.
  4. Maknite s vatre i dodajte maslac i ekstrakt vanilije. Prebacite u posudice za puding dok je vruće i prekrijte plastičnom folijom kako se ne bi stvorila kožica.
  5. Ostavite da se hladi barem sat vremena prije posluživanja. Možete ukrasiti s mrvicama krekera, orašastim plodovima, komadićima lubenice ili svježim voćem.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti