Raženi kruh

Kruh prije pečenja zarežite nožem po sredini.
Vrijeme pripreme: 2 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 450 g integralnog brašna
- 400 g raženog brašna
- 25 g svježeg kvasca
- 300 ml tople vode
- 1 žličica šećera
- 2 žličice soli
- 1 žličica komorača
- 1 žličica korijandera
Priprema
Pomiješajte brašno i dodajte toplu vodu u koju ste prethodno rastopili kvasac i šećer. Sve zajedno mijesite i dodajte ostale sastojke. Kada je tijesto gotovo, ostavite ga da odstoji 30 min na toplom mjestu, pokriveno s kuhinjskom krpom.
Izmijesite tijesto i oblikujte ga u okrugli kruh. Stavite tijesto u namašćen lim za pečenje i ostavite da odstoji 45 min pokriveno krpom na toplom mjestu.
Kruh pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C oko 45 min.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Kruh i pecivaČokoladni kruh s bananom i jagodama1:20h12345
-
Kruh i pecivaMekani kruščići od jaja i sira30 min12345
-
Kruh i pecivaKruh sa chia sjemenkama1:20h12345
-
Kruh i pecivaKruh od bundeve1:10h12345
-
Kruh i pecivaKruh od banane i badema1:30h12345
Popularni recepti
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345
-
DesertiTiramisu s limunom45 min12345