Riblji temeljac
Ovaj temeljac je najbolja podloga za sve riblje delicije koje volite pripremati.
Vrijeme pripreme: 40 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Energetska vrijednost: 28 kcal / 117,15 kJ
Sastojci
- 1 žličica maslaca
- 1 nasjeckani luk
- 1 kg bijele ribe, samo glave i kosti
- 250 ml bijelog vina
- 2 stabljike peršina
- 2 grančice timijana
- 1 lovorov list
- 1 litra vode
Priprema
Rastopite maslac. Dodajte luk i pirjajte 3 minute uz često miješanje. Dodajte riblje glave i kosti, i pirjajte još 4 minute. Ulijte vino i 1 litru hladne vode. Dodajte bilje i prstohvat soli.
Kuhajte na jakoj vatri dok ne prokuha, zatim smanjite vatru i kuhajte još 20 minuta. Na kraju temeljac procijedite i čuvajte u hladnjaku do tjedan dana ili 3 mjeseca u zamrzivaču.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
JuheTajlandska juha10 min12345
-
JuheJuha od kelja i jabuka s orasima35 min12345
-
JuheKremasta juha od vrganja1 h12345
-
JuheJuha od kurkume i bundeve35 min12345
-
JuheJuha od celera i mrkve25 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaQuiche sa špinatom i šunkom1:30h12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni njoki sa sirom i špinatom45 min12345
-
DesertiPowered by dm: Kolač od limete i pistacije1:45h12345
-
Salate
-
Kruh i pecivaHrenovke u lisnatom tijestu20 min12345
-
Kruh i pecivaKruh sa chia sjemenkama1:20h12345