Teriyaki tofu s mladim lukom i rižom

Ovaj brzi recept za pripremu tofua će vas oduševiti i nahraniti gladne nepce.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 20 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 150 g kuhane riže
- 50 ml umaka od soje
- 50 ml vode
- 2 žlice mirina
- ½ žličice svježe naribanog đumbira
- 1 žličica agavinog sirupa
- 350 g tofua
- 3 do 4 mlada luka
- 2 žličice suncokretovog ulja
- ½ žličice sjemenki crnog sezama
- 1 nasjeckana crvena čili papričica
Priprema teriyaki tofua s mladim lukom i rižom
1. U dublju tavu ulijte umak od soje i vodu te im dodajte mirin, đumbir i agavin sirup. Pirjajte miješajući oko 5 minuta, dok se umak zgusne. Prelijte umak u zdjelicu i pustite da se malo ohladi.
2. Izrežite tofu na kockice. Tavu u kojoj ste pripremili umak zagrijte ulje te prepržite nasjeckani mladi luk i tofu oko 4 minute sa svake strane. Kada je gotovo prelijte pripremljenim umakom.
3. Kuhanu rižu podijelite u 2 zdjelice i na to stavite tofu.
4. Posipajte sjemenkama sezama, sjeckanom čili papričicom i narezanim zelenim dijelom mladog luka.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaTofu s povrćem i rižom45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaRižoto s gljivama1 h12345
-
Vegetarijanska prehranaRižoto od škampa, komorača i rikole50 min12345
-
Vegetarijanska prehranaRižoto s graškom i špinatom40 min12345
-
Vegetarijanska prehranaUkusna kašica od breskve i riže20 min12345
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345