Veganski čokoladni puding bez šećera
 
    Veganski čokoladni puding bez bijelog šećera lagan je i osvježavajuć, a kremasti avokado daje mu super bogat okus koji će vas osvojiti!
            
            
                        Izvor slike: 123RF                    
                
                
            
                
                    Vrijeme pripreme: 20 min
                
                
                
                    Težina recepta:
                    
            
            - 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 3 avokada
- 15-ak datulja
- 3 dl nezaslađenog bademovog ili kokosovog mlijeka
- 120 g nezaslađenog kakao praha
- 80 g javorovog ili agava sirupa
- 1 žlica kokosovog ulja
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- prstohvat soli
Priprema
- U šalicu ili posudu ulijte toplu vodu i natopite datulje 5-10 minuta, a nakon toga ih procijedite.
- Sve sastojke stavite u blender i izmiješajte dok ne dobijete gustu, kremastu smjesu.
- Stavite u hladnjak na barem 3 sata. Prije posluživanja promiješajte, poslužite u posudicama, i ukrasite po želji. Ako želite, možete na vrh staviti prstohvat soli.
        Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica    
     Provjerite
    Provjerite
Vezani recepti
- 
                
- 
                DesertiVeganske čokoladne okruglice45 min12345
- 
                Deserti
- 
                DesertiBezglutenske kokos kuglice s tri sastojka30 min12345
- 
                DesertiBezglutenski čoko keksi15 min12345
- 
                DesertiKolač od avokada i kakaa1 h12345
Popularni recepti
- 
                Napitci
- 
                DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
- 
                DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
- 
                DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
- 
                Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
- 
                Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
 
     
     
     
     
     
    