3 namirnice koje pobjeđuju stres

3 namirnice koje pobjeđuju stres

3 namirnice koje pobjeđuju stres
  • Objavljeno: Četvrtak, 27.08.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Nažalost, stres je neizbježan, a još gore od svega je što može pogoršati zdravlje cjelokupnog organizma i povećati rizik od nastanka dijabetesa tipa 2, pretilosti, visokog krvnog tlaka, visokog kolesterola i depresije.

Ananas potiče probavu, ublažava depresiju i stres!

Postoje razni načini da pobijedite stres. Jedan od najučinkovitijih je tjelovježba. Neke namirnice mogu biti jednako učinkovite, a najbolje od svega jest to što mogu potaknuti i mršavljenje.

Avokado

Avokado je odličan izvor vitamina B kompleksa, za koje je dokazano da mogu smanjiti razinu hormona stresa. Također je odličan izvor nezasićenih masnih kiselina i vlakana, koji će vas dugo držati sitima.

Zobene pahuljice

One potiču proizvodnju serotonina, kemijskog spoja koji potiče dobro raspoloženje. Zobene pahuljice su odličan izbor za doručak jer će vas dugo držati sitima, a istovremeno potaknuti dobro raspoloženje od samog jutra.

Provjerite zašto više jedemo kada smo pod stresom!

Maline

Maline su odličan izvor vitamina C koji ima antioksidacijsko djelovanje i pomaže u smanjenju razine hormona stresa u tijelu. Istraživanja su pokazala da maline mogu ublažiti žudnju za ugljikohidratima, koja se najčešće javlja tijekom pada razine energije i povećane razine hormona stresa.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti