Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

5 smoothieja za eliminaciju celulita!

5 smoothieja za eliminaciju celulita!

5 smoothieja za eliminaciju celulita!
  • Objavljeno: Četvrtak, 07.07.2016.
  • Broj pregleda: 3.830
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Celulit je sve učestaliji problem današnjice s kojim većina žena vodi borbu. Dodavanjem nekih nutritivnih spojeva u prehranu možete smanjiti i u potpunosti ukloniti celulit.

Vjerojatnost nastanka celulita ovisi o genetskoj predispoziciji, razini stresa, hormonalnoj ravnoteži, prehrambenim navikama i razini fizičke aktivnosti. Celulit se najčešće javlja na području nogu, stražnjice i trbuha.

Bobičasto voće, kivi i ananas su jedne od najboljih namirnica za borbu protiv celulita i eliminaciju toksina iz tijela. Ovo voće je jako dobar izvor vitamina C koji potiče cirkulaciju krvi i detoksikaciju tijela. Potaknut će proizvodnju kolagena i elastina, dva važna spoja koja koži daju elastičnost i mladolikost.

Smoothie od bobičastog voća

Bobičasto voće ima moćno antioksidacijsko djelovanje i smanjuje razinu slobodnih radikala u tijelu koji povećavaju rizik od nastanka niza bolesti. Osim toga, bobičasto voće je jako dobar izvor vitamina C. Jagode, primjerice, sadrže više vitamina C od naranči. Ovaj vitamin je neophodan za proizvodnju kolagena i elastina.

Isprobajte recept za smoothie od bobičastog voća!

Smoothie od kivija i šipka

Kivi je dobar izvor dijetalnih vlakana, vitamina E, kalija i bakra, a jako dobar izvor vitamina C i K. Šipak je dobar izvor dijetalni vlakana i folne kiseline, a jako dobar izvor vitamina C i K.

Isprobajte recept za smoothie od kivija i šipka!

Smoothie od kivija i limete

Limeta je dobar izvor kalcija, željeza i bakra, a jako dobar izvor dijetalnih vlakana i vitamina C. Svježi sok od limete će potaknuti rad probavnog sustava i eliminaciju toksina iz tijela.

Isprobajte recept za smoothie od kivija i limete!

Smoothie od papaje i ananasa

Papaja je dobar izvor dijetalnih vlakana i kalija, a jako dobar izvor vitamina A, C i folne kiseline. Ananas je dobar izvor tiamina, vitamina B6 i bakra, a jako dobar izvor vitamina C i mangana.

Isprobajte recept za smoothie od papaje i ananasa!

Smoothie od ananasa i kivija

Ananas je odličan izvor bromelaina, enzima koji potiče rad probave i eliminaciju toksina iz organizma. Kivi također ima moćno detoksikacijsko i antioksidacijsko djelovanje.

Isprobajte recept za smoothie od ananasa i kivija!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najčitanije zanimljivosti