5 smoothieja za eliminaciju celulita!

5 smoothieja za eliminaciju celulita!

5 smoothieja za eliminaciju celulita!
  • Objavljeno: Četvrtak, 07.07.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Celulit je sve učestaliji problem današnjice s kojim većina žena vodi borbu. Dodavanjem nekih nutritivnih spojeva u prehranu možete smanjiti i u potpunosti ukloniti celulit.

Vjerojatnost nastanka celulita ovisi o genetskoj predispoziciji, razini stresa, hormonalnoj ravnoteži, prehrambenim navikama i razini fizičke aktivnosti. Celulit se najčešće javlja na području nogu, stražnjice i trbuha.

Bobičasto voće, kivi i ananas su jedne od najboljih namirnica za borbu protiv celulita i eliminaciju toksina iz tijela. Ovo voće je jako dobar izvor vitamina C koji potiče cirkulaciju krvi i detoksikaciju tijela. Potaknut će proizvodnju kolagena i elastina, dva važna spoja koja koži daju elastičnost i mladolikost.

Smoothie od bobičastog voća

Bobičasto voće ima moćno antioksidacijsko djelovanje i smanjuje razinu slobodnih radikala u tijelu koji povećavaju rizik od nastanka niza bolesti. Osim toga, bobičasto voće je jako dobar izvor vitamina C. Jagode, primjerice, sadrže više vitamina C od naranči. Ovaj vitamin je neophodan za proizvodnju kolagena i elastina.

Isprobajte recept za smoothie od bobičastog voća!

Smoothie od kivija i šipka

Kivi je dobar izvor dijetalnih vlakana, vitamina E, kalija i bakra, a jako dobar izvor vitamina C i K. Šipak je dobar izvor dijetalni vlakana i folne kiseline, a jako dobar izvor vitamina C i K.

Isprobajte recept za smoothie od kivija i šipka!

Smoothie od kivija i limete

Limeta je dobar izvor kalcija, željeza i bakra, a jako dobar izvor dijetalnih vlakana i vitamina C. Svježi sok od limete će potaknuti rad probavnog sustava i eliminaciju toksina iz tijela.

Isprobajte recept za smoothie od kivija i limete!

Smoothie od papaje i ananasa

Papaja je dobar izvor dijetalnih vlakana i kalija, a jako dobar izvor vitamina A, C i folne kiseline. Ananas je dobar izvor tiamina, vitamina B6 i bakra, a jako dobar izvor vitamina C i mangana.

Isprobajte recept za smoothie od papaje i ananasa!

Smoothie od ananasa i kivija

Ananas je odličan izvor bromelaina, enzima koji potiče rad probave i eliminaciju toksina iz organizma. Kivi također ima moćno detoksikacijsko i antioksidacijsko djelovanje.

Isprobajte recept za smoothie od ananasa i kivija!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti