Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

6 dnevnih rituala za osjetljive osobe

6 dnevnih rituala za osjetljive osobe

6 dnevnih rituala za osjetljive osobe
  • Objavljeno: Srijeda, 28.06.2017.
  • Broj pregleda: 1.009
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Želite li ojačati svoju osjetljivu osobnost, prvo morate definirati spadate li uopće u skupinu osjetljivih ljudi.

Osjetljive osobe ne vole velike gužve, jake mirise, napadne ljude a ponekad imaju osjećaj da ne mogu i ne znaju upravljati vlastitim životom. Osjetljivost osobe ima veze s njezinim živčanim sustavom. Vrlo osjetljivi ljudi čine oko 20% svjetske populacije.Te osobe snažnije proživljavaju emocije, jače osjećaju tuđu energiju, lakše poprime ozljede i imaju izraženiju intuiciju. Da biste se zaštitili od vanjskih utjecaja, u nastavku donosimo 6 svakodnevnih rituala samozaštite za vrlo osjetljive ljude:

Prizemljenje

Jednostavna praksa koja uključuje povezivanje vašeg tijela sa Zemljom, na bilo koji način. Lezite na travu i meditirajte 10 minuta, hodajte bosonogi po travi i zemlji, šećite prirodom ili plutajte na vodi (moru, jezeru, rijeci...)

Naučite se opustiti!

Joga

Prirodno opušta i oslobađa energiju. Pomaže u oslobađanju emocija i energije pohranjene u mišićima. Smiruje misli i priprema tijelo za spavanje.

Masaža ili akupunktura

Masaža oslobađa toksine iz tijela a to potiče opuštanje. Akupunktura aktivira živčani sustav za slanje serotonina u mozak što također dovodi do opuštanja.

Pišite

Ako vam se po glavi mota previše misli, zapišite ih. Zapisivanje osjećaja i misli oslobađa tijelo napetosti.

Suho četkanje

Ova tehnika služi za uklanjanje mrtvih stanica kože i detoksikaciju. Pritom koristite četku od prirodnih vlakana i krenite od stopala, laganim i kružnim pokretima prema gore. Suho čekanje potiče cirkulaciju i osnažuje tijelo.

Slana kupka

Stavite epsomsku sol u vruću kupelj i, kada se otopi, kupajte se 10 do 15 minuta. Ovakva kupelj izvlači toksine iz tijela i opušta.

Komentari

Najčitanije zanimljivosti