6 dnevnih rituala za osjetljive osobe

6 dnevnih rituala za osjetljive osobe

6 dnevnih rituala za osjetljive osobe
  • Objavljeno: Srijeda, 28.06.2017.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Želite li ojačati svoju osjetljivu osobnost, prvo morate definirati spadate li uopće u skupinu osjetljivih ljudi.

Osjetljive osobe ne vole velike gužve, jake mirise, napadne ljude a ponekad imaju osjećaj da ne mogu i ne znaju upravljati vlastitim životom. Osjetljivost osobe ima veze s njezinim živčanim sustavom. Vrlo osjetljivi ljudi čine oko 20% svjetske populacije.Te osobe snažnije proživljavaju emocije, jače osjećaju tuđu energiju, lakše poprime ozljede i imaju izraženiju intuiciju. Da biste se zaštitili od vanjskih utjecaja, u nastavku donosimo 6 svakodnevnih rituala samozaštite za vrlo osjetljive ljude:

Prizemljenje

Jednostavna praksa koja uključuje povezivanje vašeg tijela sa Zemljom, na bilo koji način. Lezite na travu i meditirajte 10 minuta, hodajte bosonogi po travi i zemlji, šećite prirodom ili plutajte na vodi (moru, jezeru, rijeci...)

Naučite se opustiti!

Joga

Prirodno opušta i oslobađa energiju. Pomaže u oslobađanju emocija i energije pohranjene u mišićima. Smiruje misli i priprema tijelo za spavanje.

Masaža ili akupunktura

Masaža oslobađa toksine iz tijela a to potiče opuštanje. Akupunktura aktivira živčani sustav za slanje serotonina u mozak što također dovodi do opuštanja.

Pišite

Ako vam se po glavi mota previše misli, zapišite ih. Zapisivanje osjećaja i misli oslobađa tijelo napetosti.

Suho četkanje

Ova tehnika služi za uklanjanje mrtvih stanica kože i detoksikaciju. Pritom koristite četku od prirodnih vlakana i krenite od stopala, laganim i kružnim pokretima prema gore. Suho čekanje potiče cirkulaciju i osnažuje tijelo.

Slana kupka

Stavite epsomsku sol u vruću kupelj i, kada se otopi, kupajte se 10 do 15 minuta. Ovakva kupelj izvlači toksine iz tijela i opušta.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti