Antioksidansi „to-go“: Matcha Latte za jači imunitet i svakodnevni zdravi proljetni energetski boost

Antioksidansi „to-go“: Matcha Latte za jači imunitet i svakodnevni zdravi proljetni energetski boost

Antioksidansi „to-go“: Matcha Latte za jači imunitet i svakodnevni zdravi proljetni energetski boost
  • Objavljeno: Petak, 17.05.2024.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: PROMO

Kategorija: Zanimljivosti

Ako brinete o svom zdravlju i razmišljate što svakodnevno konzumirate svakako će vas obradovati vijest da na još jednom mjestu u gradu možete popiti ukusnu i moćnu Matchu Latte. Sada već svima dobro poznati Ziggy's coffee shop otvorio je novu poslovnicu u Račkoga 10 u Zagrebu gdje ćete odsad moći kupiti svoj omiljeni topli ili hladni napitak pa nastaviti u svoj dan sretniji i poletniji.

Matchu čak i na daljinu možemo prepoznati po atraktivnoj zelenoj boji, a kada je pijemo osjetit ćemo njezin karakterističan, pomalo zemljan okus. Ona razbuđuje, a u isto vrijeme i opušta. Da, dobro ste pročitali jer za razliku od kave koja sadrži kofein i nakon čije ćemo se konzumacije ubrzo ponovno osjećati umorno, matcha sadrži aminokiselinu L-teanin koja promiče opuštenost i poboljšava koncentraciju na duži period. Matcha je također prepuna antioksidansa koji su izuzetno bitni u borbi protiv slobodnih radikala i za jačanje imunološkog sustava i zbog svega toga postaje sve popularnija i zdravija alternativa kavi.

U Ziggy's,-u osim klasičnih kava sa zobenim ili kravljim mlijekom, sada možete naručiti Matchu Latte kao topli ili hladni napitak te apsolutni proljetni hit - ledeno hladnu Iced Strawberry Matchu privlačnog okusa i zeleno-ružičaste boje koju baš svi žele probati. U Ziggy's-u matcha prah nabavljaju isključivo od mladog domaćeg branda SAMO Matcha koji nudi organsku Otsuka ceremonijalnu matchu iz japanske regije Shizuoka.

Matcha čajevi i matcha latte pripremaju se od praha koji nastaje od posebnog tencha zelenog čaja koji se do četiri tjedna prije branja drži u hladu kako bi se sačuvao klorofil u biljci. Nakon branja listova s njih se uklanjaju peteljke i žilice te se oni potom pare kako bi se spriječila fermentacija. Nakon toga se listovi čaja suše i melju u fini prah koji čini matchu od koje se pripremaju čajevi i latte, a može se koristiti i u pripremi slastica te dodati u smoothie. Iako je matcha izuzetno zdrava i atraktivno izgleda zbog svog specifičnog zemljanog okusa koji može biti slatkast, ali i gorak, mnogima se možda neće svidjeti. No, ništa zato jer u Ziggy's-u možete popiti jednu od najboljih kava u Zagrebu. I da ne bi bilo zabune, i kava ima svojih prednosti i benefita za zdravlje. Poznato je da njezina umjerena konzumacija može biti povezana sa smanjenim rizikom od određenih bolesti poput dijabetesa tipa 2, bolesti jetre i određenih oblika raka, a također može olakšati i probavne procese. A ne zaboravimo da mnogi bez nje ne mogu ni zamisliti početak dana ili popodnevno druženje s prijateljima.

Bez obzira volite li probati nešto novo ili želite samo jednu dobru, aromatičnu, nezaboravnu kavu po svom ukusu – imate razlog svratiti do Ziggy's coffee shopa koji se u Zagrebu sada nalazi na četiri adrese, već spomenutoj novoj lokaciji u Račkoga 10, u Ilici 41, u Heinzelovoj 2a i u poslovnoj zgradi Hoto Tower te u obliku mobilnog Ziggy's coffee shopa na raznim eventima. Za još više informacija zapratite Instagram profil.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti