centar-zdravlja.net dobio HONcode certifikat

centar-zdravlja.net dobio HONcode certifikat

centar-zdravlja.net dobio HONcode certifikat
  • Objavljeno: Srijeda, 21.10.2009.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

The Health on the Net Foundation Code of Conduct (Organizacija "Zdravlje na internetu" HONcode) za medicinske i zdravstvene web stranice osigurava pouzdanost i vjerodostojnost informacija.

HON CodeInternet je postao jedan od najčešće korištenih komunikacijskih medija. Uz današnju dostupnost internet usluga, bilo tko može napraviti i postaviti internet stranice i objaviti bilo koju vrstu informacija koje su dostupne svima.

Problem dakle, više nije pronalaženje informacija, nego procjena vjerodostojnosti izdavača, kao i relevantnost i točnost objavljenih podataka.

U mnogim slučajevima internet stranice ne pružaju odgovarajuće dokumentacije u vezi točnosti informacija, niti su iznesene tvrdnje koje potkrepljuju objavljene informacije.

HON Code (Zaklada - zdravlje na internetu)  je izradio "Kodeks ponašanja" kako bi se osigurala pouzdanost medicinskih i zdravstvenih informacija dostupnih na internetu.

HON Code certifikat nije nagrada, niti je namijenjena ocjenjivanju kvalitete objavljenih informacija. HON Code certifikat definira pridržavanje osnovnih etičkih standarda u prezentaciji medicinskih i zdravstvenih informacija, te označava relevantnost i pouzdanost objavljenih informacija.

This website is certified by Health On the Net Foundation. Click to verify. Ova stranica je u skladu sa HONcode standardom
Potvrdi ovdje.

 

Pretražite pouzdane zdravstvene internet stranice:

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti