Djelotvorni načini smanjenja stresa

Djelotvorni načini smanjenja stresa

Djelotvorni načini smanjenja stresa
  • Objavljeno: Četvrtak, 09.04.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Veliki broj istraživanja je pokazao da stres negativno djeluje na zdravlje cjelokupnog organizma. Kada ste pod stresom, to znači da je u tijelu povišena razina kortizola. Ubrzo nakon toga dolazi do naglih promjena razine kortizola, a tijelo nije naučeno nositi se s tim promjenama.

Kronično visoka razina stresa povećava rizik od nastanka srčanih bolesti, visoke razine inzulina u tijelu i povećanog postotka masnog tkiva koje postaje otpornije na razgradnju. Stručnjaci ističu da postoje jednostavni načini da regulirate razinu hormona stresa u tijelu.

Unosite vitamin D

Iako naša tijela prirodno proizvode vitamin D kada su izložena suncu, većina stručnjaka će vam preporučiti da vitamin D unosite svakodnevno putem suplemenata.

Povećajte unos ribe

Omega 3 masne kiseline mogu pomoći u smanjenju razine hormona stresa i adrenalina. Riba je odličan izvor omega 3 masnih kiselina, naročito masna riba, kao što su srdele, tuna ili losos.

Pijte vodu s limunom

Vitamin C je odličan za borbu protiv stresa. No, zapamtite da citrusno voće općenito sadrži dosta kalorija koje dolaze iz šećera, stoga pripazite na količinu voća kojeg konzumirate, bez obzira na druge hranjive tvari koje sadrže.

Vježbajte pozitivno razmišljanje

Pozitivne misli mogu pospješiti sposobnost tijela da se oporavi od stresne situacije. Jedno istraživanje je pokazalo da osobe, koje razmišljaju pozitivno, bolje rješavaju probleme, imaju bolju koncentraciju i fokus.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti