Isprobajte ovaj prirodni preparat za kosu

Isprobajte ovaj prirodni preparat za kosu

Isprobajte ovaj prirodni preparat za kosu
  • Objavljeno: Subota, 13.03.2021.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Već je poznato da jabučni ocat smanjuje rizik od različitih vrsta raka, bolesti srca i krvožilnog sustava, pomaže kod probave i žgaravice te detoksicira vaše tijelo i pomaže pri gubitku kilograma. No, jeste li znali da, uz sve to, ovaj prirodni preparat čini čuda za vašu kosu?

Da, dobro ste pročitali, jabučni ocat eliksir je za vašu kosu. Ustvari, on je jedan je od najboljih tretmana za čišćenje i balansiranje kose kojeg možete pronaći u svojoj kuhinji. Zahvaljujući svojoj kiseloj prirodi, jabučni ocat pomaže vam da se riješite peruti, uklanja nečistoće s vlasišta, sprječava ispadanje i pojačava prirodni sjaj.

Jabučni ocat za kosu

Redovito korištenje ovog prirodnog preparata vraća pH ravnotežu vašeg vlasišta. Naime, obični šamponi za kosu imaju viši alkalijski pH od vlasišta pa učestalo korištenje šampona podiže pH samog vlasišta, što na kraju olakšava oštećenje kutikula, suhoću vlasišta i nadraženost kože. Kiselost u jabučnom octa neutralizira alkalni pH, a sve to pomaže i u sprečavanju gubitka kose.

Ako kosu uvijek perete šamponom ili svakodnevno koristite sprej, gel, mousse, pjenu za kosu ili kojekakve preparate za kosu, jedan mali dio tih proizvoda ostane na vlasištu i nakon pranja kose, ostavljajući vlasi dosadnima i beživotnima. Jedan od najlakših i najjeftinijih načina da se riješite gomilanja proizvoda i vratite život vašoj kosi je korištenjem prirodnog preparata od jabučnog octa.

Jabučni ocat ima antibakterijska i antifungalna svojstva

Zahvaljujući antibakterijskim i antifungalnim svojstvima, jabučni ocat uklanja perut i nečistoće koje se nakupljaju na masnom tjemenu. Ako jednom tjedno na kosu nanesete prirodni preparat, kojeg dobijete miješanjem vode i jabučnog octa, vaša kose će se preporoditi. Budući da se radi o prirodnom proizvodu bez dodatnih kemijskih aditiva, vašoj kosi se vraća prirodni sjaj i čistoća.

Svatko tko ima prirodno kovrčavu kosu zna da stvaranje savršenih lokni može biti izazov, a jabučni ocat prirodno hidratizira kosu, bez suvišne težine i zaglađuje vanjske slojeve vlasi, zbog čega kovrčava kosa postaje mekana i jaka, a prirodne lokne su obnovljene.

Vezani sadržaj:

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti