Evo kako se možete zdravo hraniti čak i kada nemate vremena

Evo kako se možete zdravo hraniti čak i kada nemate vremena

Evo kako se možete zdravo hraniti čak i kada nemate vremena
  • Objavljeno: Srijeda, 10.03.2021.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Kada smo kod kuće nije toliko teško paziti na to da nam prehrana bude raznolika i što zdravija. No, zaposlene osobe, kao i osobe čiji je dan ispunjen raznim privatnim obavezama često se nalaze pred zidom kada je riječ o zdravoj prehrani.

Nerijetko nemamo dovoljno vremena za pripremiti hranjive obroke i međuobroke koje ćemo ponijeti na posao. Tada ulazimo u začarani krug koji se zove fast food. Mnogima se zbog nedostatka vremena prehrana sastoji od lisnatih peciva, krafni, sendviča krcatih kalorijama, masnih grickalica, čokoladica... A upravo takvu hranu treba izbjegavati jer obiluje praznim kalorijama bez korisnih hranjivih tvari.

Manjak vremena za pripremu obroka nije izgovor. Za doručak ‘’s nogu’’ možete odabrati smoothie koji večer prije pripremite kod kuće. Isprobajte recept za smoothie od banana i zobenih pahuljica.

Kada nemate vremena za pripremu ‘’pravog’’ ručka, nemojte posezati za nezdravim alternativama iz restorana brze prehrane. Radije pripremite ručak za koji vam je potrebno tek 10 minuta, kao što je salata od povrća, sira, bijelog mesa i integralne tjestenine koja će vas zasititi za ručak. Ili umjesto tjestenine odaberite integralni kruh i složite zdravi sendvič od navedenih sastojaka.

Kao međuobrok koji će vas napuniti energijom najbolje je odabrati svježe voće i povrće, jer imaju malo kalorija, a sadrže mnogo hranjivih tvari i dijetalnih vlakana. Također, preporučuju se obični jogurt i svježi sir.

Voćne jogurte i mliječne deserte bi bilo najbolje izbjegavati jer sadrže dosta šećera. Ako volite grickalice, umjesto čipsa odaberite krekere od cjelovitih žitarica, sjemenke, orašaste plodove (ne pržene) i sušeno voće. Energetske pločice nerijetko sadrže mnogo dodanog šećera stoga pažljivo proučite deklaraciju kada ih kupujete. Pročitajte koje su najbolje i najzdravije grickalice s malo kalorija!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti