Indijski oraščići ublažavaju depresiju!

Indijski oraščići ublažavaju depresiju!

Indijski oraščići ublažavaju depresiju!
  • Objavljeno: Četvrtak, 03.01.2019.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Depositphotos

Kategorija: Zanimljivosti

Siječanj se smatra najdepresivnijim mjesecom u godini, a razdoblje nakon Nove godine možete ublažiti ovim ukusnim orašastim plodovima.

Depresija je jedna od najčešćih mentalnih bolesti od koje boluju ljudi diljem svijeta, neovisno o dobi i spolu. Simptomi depresije mogu biti toliko suptilni da se vrlo često bolest dijagnosticira u kasnijim stadijima. Postoji niz različitih lijekova koji se koriste u svrhu ublažavanja simptoma ili kao lijek za depresiju, ali većina njih uzrokuje neželjene nuspojave.

Postoje potpuno prirodni načini pomoću kojih možete izliječiti depresiju. Istraživanja su pokazala da redovita tjelovježba umjerenim intenzitetom može pomoći jer potiče oslobađanje hormona sreće, a smanjuje razinu hormona stresa. Osim toga, postoje i neke namirnice koje dokazano mogu pomoći osobama koje prate od depresije.

Jedna od namirnica je indijski oraščić, a najbolja činjenica vezana uz to je da ne uzrokuju neželjene nuspojave kao neki lijekovi. Indijski oraščić odličan je izvor aminokiselina i triptofana. Aminokiseline se u tijelu pretvaraju u niacin, a triptofan u serotonin (neurotransmiter koji je vrlo važan u borbi protiv depresije). Dobra vijest je da samo ½ šalice indijskih oraščića sadrži oko 2000 miligrama triptofana, što je gotovo identična količina koju pronalazimo u većini antidepresiva.

Serotonin potiče dobro raspoloženje, povećava razinu energije, opušta i povećava osjećaj zadovoljstva. Gotovo sve osobe koje boluju od depresije imaju manjak serotonina u tijelu. Upravo zato su česti znakovi depresije povišena razina stresa te osjećaji ljutnje i tuge.

Osim za ublažavanje simptoma depresije, indijski oraščići se mogu koristiti za poboljšanje zdravlja cjelokupnog organizma, potiču mršavljenje, povećavaju razinu energije, opuštaju, reguliraju srčani ritam i rad živčanog sustava.

Vezani sadržaj:

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti