Isprobajte ovu jednostavnu tehniku kojom ćete očuvati zdravlje tijekom blagdana

Isprobajte ovu jednostavnu tehniku kojom ćete očuvati zdravlje tijekom blagdana

Isprobajte ovu jednostavnu tehniku kojom ćete očuvati zdravlje tijekom blagdana
  • Objavljeno: Srijeda, 09.11.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Napokon ste odlučili u potpunosti promijeniti način života. Počeli ste paziti na prehranu, smanjili ste unos kalorija, konzumirate manje ugljikohidrata i masnoća, i počeli ste vježbati. Prvih nekoliko tjedana, po planu vodite zdraviji život, a onda dođu blagdani i stvari krenu nizbrdo. Vodite tešku bitku s ukusnom kaloričnom hranom, slatkišima i alkoholnim pićima.

Srećom, postoji tehnika kojom ćete zadržati nove navike bez dolaženja u iskušenje. Morate predvidjeti neuspjeh. To ne znači da trebate prihvatiti činjenicu da su vaši planovi osuđeni na propast, nego predvidite eventualne prepreke i napravite plan kako iz zaobići.

Ova metoda predviđanja neuspjeha će udvostručiti, čak i utrostručiti šanse za uspješno postizanje ciljeva.

Isprobajte tri koraka za definiranje budućnosti i postizanje ciljeva!

Tehnika je jednostavna! Prepoznajte vlastiti okidač: ako se dogodi X, ja ću učiniti Y.

Donosimo i praktičan primjer koji možete usvojiti. Ako idete na blagdanski domjenak, stanite daleko od švedskog stola. Popijte jedno piće, ne više. Držite piće u jednoj ruci, a u drugu stavite salvetu kako ne biste mogli uzeti neki od ponuđenih slatkih zalogaja.

Nakon što uspijete provesti plan od početka do kraja, osjetit ćete iznimno zadovoljstvo i snagu da ga opet provedete u sličnim situacijama.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti