Jednostavni koraci u zaštiti od sunca

Jednostavni koraci u zaštiti od sunca

Jednostavni koraci u zaštiti od sunca
  • Objavljeno: Nedjelja, 20.07.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Hladovina, sunčane naočale, odjeća i šeširi pružaju najbolju zaštitu od sunca. Nanošenje kreme za sunčanje postaje neizbježno tek onda kada su neki dijelovi tijela direktno izloženi suncu, kao što su lice ili ruke. Krema za sunčanje se nikada ne smije koristiti u svrhu produživanja vremena izlaganja suncu.

Izbjegavajte sunce između 11 i 15 sati. Tada je UV zračenje najintenzivnije. Ako se u ovo vrijeme morate izložiti suncu jer, primjerice, tada idete doma s posla, posebnu pažnju posvetite zaštiti.

Pazite na UV indeks jer su to informacije koje trebate uzeti u obzir kada planirate svoje aktivnosti na otvorenome. Kada je UV indeks visok, tada mjere opreza trebaju biti još strože.

Provjerite jeste li alergični na kreme za sunčanje!

Iskoristite hladovinu kada je UV zračenje najjače, ali zapamtite da sjena od drveća, suncobrana ili kišobrana je pruža potpunu zaštitu od sunca.

Obratite pažnju na odjeću koju nosite. Najvažnije je da nosite odjeću od laganog prirodnog materijala koja nije uska i koja je prozračna.

Nosite sunčane naočale koje pružaju 99 ili 100% zaštite od UV zračenja jer ćete na taj način značajno smanjiti rizik od nastanka oštećenja vida.

Krema za sunčanje treba imati faktor od najmanje 30. Nanosite ju svaka 2 sata ili svaki put nakon plivanja ili intenzivnog znojenja.

Obratite posebnu pažnju na zaštitu djece od sunca. Djeca su osjetljivija od odraslih, a bebe uvijek trebaju biti u hladovini.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti