Još jedan razlog zbog kojeg trebate šetati

Još jedan razlog zbog kojeg trebate šetati

Još jedan razlog zbog kojeg trebate šetati
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 23.12.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Šetanje je gotovo najjednostavniji način da osobe, koje pate od dijabetesa tipa 2, smanje rizik od nastanka srčanih bolesti.

Znanstvenici su analizirali prikupljene podatke o 9300 osoba s predijabetesom. Prethodna istraživanja su pokazala da osobe s predijabetesom imaju povećani rizik od nastanka bolesti krvožilnog sustava, srčanog i moždanog udara.

Provjerite mogu li se kilogrami izgubiti samo hodanjem!

Svi sudionici su tijekom istraživanja trebali povećati fizičku aktivnost, smanjiti višak kilograma i usvojiti zdrave prehrambene navike. Znanstvenici su bilježili njihov prosječan dnevni broj koraka na početku istraživanja i na kraju, odnosno nakon 12 mjeseci.

Svakim dnevnim povećanjem broja koraka za 2000, rizik od nastanka srčanih bolesti se smanjivao za 8%, prenosi WebMD.

"Naši rezultati potvrđuju ono što su prethodna istraživanja pokazala, a to je da fizička aktivnost može značajno smanjiti rizik od nastanka srčanih bolesti", izjavio je voditelj istraživanja dr. Thomas Yates.

Saznajte zašto je hodanje bolje od trčanja!

Ovo istraživanje, ističu znanstvenici, pokazuje da, bez obzira na početnu tjelesnu težinu, uvođenjem tjelovježbe u dnevnu rutinu možete pospješiti zdravlje cjelokupnog organizma.

Čak 8% (344 milijuna) od ukupnog svjetskog stanovništva pati od predijabetesa, stručnjaci predviđaju da će njih 8.4% (472 milijuna) patiti od predijabetesa do 2030. godine.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti