Kako izgubiti mast na leđima?

Kako izgubiti mast na leđima?

Kako izgubiti mast na leđima?
  • Objavljeno: Nedjelja, 04.08.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Mast na leđima ne izgleda privlačno niti je zdrava. No, nje se možete riješiti uz uistinu malo truda, sve što trebate jest biti uporni.

Donosimo vam neke jednostavne, ali učinkovite savjete kojima ćete ukloniti mast s leđa. Prve rezultate ćete početi primjećivati već nakon tjedan dana.

Radite kardio vježbe

Ako se zbilja želite riješiti suvišne masti, onda trebate početi raditi kardio vježbe. Prema posljednjim istraživanjima, dovoljno je tek 60 minuta 5 dana u tjednu. Za još bolje rezultate izmjenjujte intenzitet vježbanja. Tako, primjerice, možete 5 minuta trčati najbrže što možete, a idućih 5 minuta hodajte.

Radite vježbe snage

Radite vježbe koje će potaknuti rad mišića leđa, ramena i stražnjice. Tek tada ćete zapravo učvrstiti cijela leđa. Ne zaboravite na važnost pravilnog držanja. Pravilnim držanjem potičete rad mišića leđa i trbuha, a njihov uravnotežen i sinkroniziran rad je ono što vas približava vašem cilju.

Radite jogu

Kvalitetni treninzi snage i aerobne vježbe su ključni, ali joga vam također može pomoći. Joga je poznata po tome što povećava razinu fleksibilnosti. Joga će vam pomoći da smanjite razinu kortizola (hormona stresa), a dokazano je da on povećava rizik od debljanja.

Jedite zdravije

Dok god na neku namirnicu niste alergični, možete jesti doslovno sve. Jedino je važno da pripazite na količinu. Uvijek dajte prednosti svježem voću i povrću, orašastim plodovima, nemasnom mesu, cjelovitim žitaricama i ribi. No, to ne znači da ne smijete povremeno uživati i u drugim namirnicama.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti